Geachte forumdeelnemers

Een blik op de kaart van Drenthe en je krijgt het gevoel: waarom is Drenthe niet groter, waarom zijn er “happen” uit Drenthe genomen?

Neem het noordwesten van Drenthe, dat vormt landschappelijk een geheel met Oosterwolde en Appelscha, het is als het ware een Friese inham in Drenthe.

Neem het noorden van Drenthe, daar waar de enige Groningse hunebed staat in Noordlaren terwijl Mid- en Zuidlaren in Drenthe liggen plus bijna alle overige hunebedden.

Neem het oosten van Drente, het Westerwolde wat heel goed past bij de “veenkoloniën” van het aangrenzende Drenthe en wat als een Groningse punt in Drenthe snijdt.

Neem het zuidwesten van Drenthe, de Overijsselse plaats Steenwijk die perfect zou passen in het overeenkomende Drenthse land, een stukje Overijssel dat sterk constrasteert met de rest van het omliggende Overijsselse gebied.

Neem het zuidoosten van Drenthe, Slagharen en De Krim dat als een “opstuwing” van provincie Overijssel in Drenthe kan worden beschouwd.

Allemaal gebieden die beter Drenths zouden kunnen zijn, die naadloos passen in Drenthe en daarom onderdeel van provincie Drenthe behoren te zijn.

Wat is uw mening daarover beste forumdeelnemer?

Schrijf hem hieronder neer en beargumenteer waarom u vindt wat u vindt.

Uw mening wordt zeer op prijs gesteld.

Hoogachtend

Provincie Drenthe