Beste Drenthenaren!

Het internationale Drenthe-debat zal worden gehouden op donderdag 27 november 2003 in het gemeentehuis van Assen.

De aanvang is half twee 's middags.

Het belooft een boeiend spektakel te worden waar ieder zeker aan zijn trekken zal komen en wat naar ieders gading zal zijn.

Er hebben zich rond de 800 (!) personen aangemeld, voorwaar geen gering aantal!!

Om de diverse debatten overzichtelijk te houden zijn deze 800 personen opgedeeld in circa 33 groepen van 24 personen elk.

Onder hen zijn bekenden van het Drentheprikbord aanwezig, de zogenoemde prikbordprominenten.

Nog niet alle namen van de deelnemers zijn bekend maar we kunnen reeds verklappen dat behalve dr. B. van der Plag, Jan H. ook Relus ter B. acte de présence zal geven.

Ook hebben zich aangemeld drs. Veltbloem, Bartje junior en (de oudste deelnemer, beter gezegd deelneemster) opoe Koekkink.

Waar het debat zich op zal toespitsen is wat Drenthe aan meerwaarde kan bieden aan het internationale gebeuren en hoe zij daar een determinerende invloed op en een reële participatie in het bovennationale politieke spectrum kan realiseren.

U ziet het, de verwachtingen zijn hooggespannen en dat is alleszins op zijn plaats.

Mocht u van de zijlijn de debatten willen bijwonen dan is dat mogelijk door gratis kaarten te reserven bij het provincie- of het gemeentehuis te Assen.

Alhoewel het internationale Drenthedebat een initiatief is van de provincie Drenthe moet ook de logistieke en inhoudelijke steun van de gemeente Assen worden vermeld.

Wij verheugen ons zeer op het aankomende debat en koesteren er zeer grote verwachtingen over, het is zeer zins mogelijk dat de uitkomst ervan van beslissende importantie zal zijn op de huidige én tevens toekomstige wereldsituatie!

Gaarne tot bij het debat.

Met de meeste hoogachting verblijven wij,

Provinciebestuur van Drenthe en gemeentebestuur van Assen