Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

toneelkleding

  • Aaltje Bremer

    onze toneelvereniging gaat een stuk uit de jaren 1950 spelen. Graag zouden we de aankleding van toneel en spelers zoveel mogelijk overeen laten komen met kleding en huiskamerspullen uit die tijd. Wie heeft tips over kleding e.d.

  • Drs. P. van der Plag

    Geachte mevrouw A. Bremer

    Wat fijn dat u deze vraag uitgerekend op het Drentse-cultuurprikbord plaatst! In onze prachtige provincie is daar namelijk nog op zeer eenvoudige wijze aan te komen.

    U heeft toch wel eens gehoord dat de tijd in Drente lijkt stil te staan. Nu mevrouw Bremer, ik kan u verzekeren dat dat ook inderdaad het geval is.

    U kunt uzelf dus begeven naar Drente alwaar een willekeurige Drent u nog wel aan enige afgedankte kledingsstukken van hem- of haarzelf kan helpen. Mocht dat onverhoops een probleem zijn (bijvoorbeeld omdat de desbetreffende Drent nog in deze kleding rondloopt, dat zou namelijk heel goed mogelijk zijn) dan kunt u altijd nog terecht in de Drentse kledingwinkels waar deze gewoon te koop zijn. Dit betreffen dan filialen van landelijk bekende winkelketens die in Drente de voor de Drentenaren gewone kledij verkopen oftewel de door u zo begerig gewenste kledingsspullen uit de jaren vijftig.

    Hiermede hoop ik u van harte van dienst te zijn geweest.

    Met de meeste hoogachting.

    Drs. P. van der Plag, drentoloog